Ik wil mijn auto verkopen

Je auto te koop zetten, als dat je wens is, dan is die ene wens vaak bestaande uit meerdere delen. Hoe ga je dan te werk om tot de juiste afronding van zaken te komen? Je wilt natuurlijk hierbij bepaalde doelen bereiken die je jezelf van tevoren gesteld hebt. Dit zullen meestal hele concrete en algemene wensen zijn die iedereen wel graag vervuld wil zien worden. Te denken valt aan een hoge prijs die je wilt hebben voor je oude auto en dat graag binnen een binnen een overzichtelijke korte termijn.
Hoe koop je altijd graag jouw auto? Dat zou vast een auto zijn die het liefst fonkelnieuw uitziet! Nieuw of niet, hij moet zo uit de showroom gereden zijn. Zo kan je jouw oude of tweedehands auto dus ook het best aanbieden aan potentiele klanten van je oude auto. Mensen zien een mooi uitziende auto aan voor een die goed onderhouden is, betrouwbaar en lang meegaat en dat je kan tot uitvoer laten brengen in de vraagprijs en daarna in de te ontvangen prijs.
Zorg ook altijd dat je je autopapieren in orde hebt, als je papieren nieuw besteld worden (wat maar een paar tientjes kost), kan dit je bij de verkoop honderden euro’s extra opleveren. Het is dan belangrijk het voertuigbewijs (deel 1A, kenteken en identificatienummer), het tenaamstellingsbewijs (1B, naam en geboortedatum eigenaar) en het overschrijvingsbewijs (deel 2) in orde te hebben. Zodat je een voldaan gevoel krijgt bij de verkoop, dat alles goed geregeld is en je verder kan met de aankoop van een nieuwe(re) auto.